Clubfitting

 Wij leveren al uw golfclubs op maat af.

Reserveer nu

Wat is clubfitting ?

Clubfitting is het proces van het aanpassen van golfclubs aan de unieke swingkenmerken, lichaamsafmetingen en speelstijl van een individu. Hierbij worden verschillende aspecten van de swing van een golfer geanalyseerd, zoals clubsnelheid, balvlucht, lanceerhoek en impactlocatie, om de optimale specificaties voor hun golfclubs te bepalen.

Tijdens een clubfitting sessie werkt een getrainde professional, een clubfitter en PGA professional, samen met de golfer om gegevens te verzamelen en weloverwogen beslissingen te nemen over de clubspecificaties. Deze specificaties kunnen de flex van de shaft, de lengte, de hoek, de grootte van de grip, het clubhoofdontwerp en de gewichtsverdeling omvatten.

Voordelen van clubfitting?

 1.  ​Verbeterde prestaties: Club fitting kan je uitrusting optimaliseren zodat deze overeenkomt met de karakteristieken van je swing, wat resulteert in betere prestaties op de golfbaan. Goed aangepaste golfclubs kunnen je helpen om consistentere en nauwkeurigere slagen te maken, de afstand te maximaliseren en de kenmerken van de balvlucht te verbeteren.

 2. Verbeterde consistentie: Wanneer je clubs zijn aangepast aan je swing, bevorderen ze een meer consistente swingbeweging en contact met de bal. Dit leidt tot consistentere slagen en helpt onregelmatigheden te elimineren die veroorzaakt worden door slecht passende clubs.

 3. Persoonlijke aanpassing: Club fitting stelt je in staat om verschillende aspecten van de clubs aan te passen, zoals de flex van de shaft, de lengte, de grootte van de grip en het ontwerp van het clubhoofd, zodat ze passen bij jouw voorkeuren en swingkenmerken. Deze personalisatie zorgt ervoor dat de clubs comfortabel en natuurlijk aanvoelen in je handen, wat een betere controle en meer vertrouwen in je slagen bevordert.

 4. Optimale balvlucht: Door je clubs af te stemmen op je swingsnelheid, lanceerhoek en spinsnelheid, kan club fitting je helpen om de ideale balvlucht voor jouw spel te bereiken. Of je nu op zoek bent naar meer afstand, nauwkeurigheid of een specifieke slagvorm, club fitting kan je uitrusting nauwkeurig afstellen om de gewenste balvlucht te bereiken.

 5. Blessurepreventie: Niet goed passende clubs kunnen leiden tot schommelcompensaties en verhoogde stress op je lichaam, wat na verloop van tijd kan resulteren in blessures. Club fitting zorgt ervoor dat je uitrusting geschikt is voor je fysieke mogelijkheden, waardoor het risico op overbelasting of blessures afneemt.

Clubfitting omvat:

 1. Gesprek: De clubfitter verzamelt informatie over de doelen, het vaardigheidsniveau, de speelstijl en eventuele specifieke voorkeuren of zorgen van de golfer.

 2. Analyse van de swingkenmerken: De swing van de golfer wordt beoordeeld met behulp van verschillende instrumenten zoals Trackman, Flightscope of Foresight. Deze analyse helpt bij het bepalen van factoren zoals swingsnelheid, balvlucht, lanceringshoek, spinsnelheid en plaats van impact.

 3. Clubselectie: Op basis van de verzamelde gegevens en de doelstellingen van de golfer zal de clubfitter verschillende clubmodellen, shaft-opties en clubhoofdontwerpen aanbevelen die het beste bij de behoeften van de golfer passen.


Boek hier uw afspraak

Fitting driver/wood/hybrid

 70 .00

/ Max. 60 minuten
 • Trackman begeleiding
 • Bespreken & analyseren 
 • Uitgebreide testing
 • Samenvattende conclusie

Fitting ijzers 

 140.00

/ Max. 120 minuten
 • Trackman begeleiding
 • Bespreken & analyseren 
 • Uitgebreide testing 
 • Samenvattende conclusie

Fitting volledige golftas

 210.00

/ Max. 180 minuten
 • Trackman begeleiding
 • Bespreken & analyseren 
 • Uitgebreide testing 
 • Samenvattende conclusie

Golfles 

 70.00

/ Max. 55 minuten
 • Trackman begeleiding
 • Analyse & evaluatie
 • Oefeningen

Clubfitting ijzers 

U bent op zoek naar een nieuwe golfset ijzers, maar welke ijzers heeft u nu net nodig? Aan de hand van enkele vragen maar ook enkele test gaan we op zoek naar welke combinatie voor u interessant is. 

Clubfitting woods/ hybrids

Uw huidige golfset is nog niet compleet, u wenst meer afstand of u raakt maar niet vooruit met uw lange ijzers? Wij gaan op zoek naar de juiste loft, shaft, lengte, grip, etc...

Clubfitting volledige golftas

Uw huidige golfset is dringend aan vervanging toe, maar weet niet waar te beginnen, wij begeleiden u doorheen alle verschillende niveau's van golfclubs om zo een zo optimaal mogelijke set te combineren.

 Onze merken